TOATE REFERATELE - ADAUGA REFERAT

Relatiile si conexiunile dintre informatica - Informatica

  Computerul este un aparat electronic care poate face calcule de milioane de ori mai  rapid decât creierul uman. Prima dată computerul primeÅŸte date sau informaÅ£ii de la utilizator, apoi proceseazădatele ca pe simple semnale electrice, conform programului său ÅŸi  produce  un  rezultat.

    NUMERE BINARE
    Toate computerele folosesc un limbaj numit sistem binar. Numerele binare sunt  formate în întregime din digiÅ£ii 0 ÅŸi 1. Când o literă este tastată sau când mouse-ul sau joystikul este miÅŸcat, curenÅ£i electronici slabi sunt trimiÅŸi computerului. AceÅŸti curenÅ£i sunt înmagazinaÅ£i de computer sub forma de numere binare.

              MINIATURIZARE
               Primele computere ocupau o cameră, din anii 1960, componentele electronice au devenit mult mai mici, iar computerele au început să se micÅŸoreze. Computerul personal a devenit posibil de realizat datorită microcipului, care conÅ£ine zeci de mii  de componente electronice, într-un spaÅ£iu cât o unghie a unui deget.
                 
               MULTIPLE UTILIZÄ‚RI
               Un PC poate aborda probleme de la procesarea de cuvinte, până la proiectare ÅŸi animaÅ£ie 3D.Muzica poate fi înregistrată, editată si redată de PC. Publicarea desktop înseamnăca reviste ÅŸi cărÅ£i pot fi editate pe PC.

    CUM FUNCÅ¢IONEAZÄ‚
    Datele (informaÅ£iile) într-un PC sunt stocate in memoria RAM. Unitatea centrală de procesare (CPU) apelează la ele când este nevoie, potrivit unei liste cu instrucÅ£iuni (program), de asemenea stocat în memorie. Datele circulă de la ÅŸi spre CPU de-a lungul unei căi electronice numite Bus. După procesare, datele sunt din nou stocate in RAM.

    FRONTIERELE ÅžTIINÅ¢EI
    Computerele au revoluÅ£ionat ÅŸtiinÅ£a ÅŸi tehnologia. Sondele spaÅ£iale, sateliÅ£ii TV ÅŸi sistemele de detecÅ£ie ale armelor depind de computere. Ele fac posibilă efectuarea de teste ale reacÅ£iilor chimice ÅŸi nucleare, fără experimente reale .

    AUTOMATIZARE
    În industria de automobile, computerele sunt folosite la proiectare, apio sunt construite cu ajutorul roboÅ£ilor. În autovehicul, un computer verifica motorul, frânele si sistemul de conducere. Computerele pot fi utilizate acasă la controlul temperaturii, al iluminării ÅŸi al securităţii.

   EDUCATIV
   Computerele sunt folosite ÅŸi în unităţile de învăţământ, de către elevi, studenÅ£i ÅŸi profesori. Astfel modul de predare ÅŸi învăţare a devenit mai atractiv, diversificându-se. Informatica a fost introdusă în ÅŸcoală ca materie opÅ£ionala sau obligatorie.În majoritatea domeniilor, sunt necesare cunoÅŸtiinÅ£e informatice.

   TEHNOLOGIE MODERNÄ‚
   Nanotehnologia,  biotehnologia, tehnologie medicală  etc. folosesc roboÅ£i computerizaÅ£i, înregistrându-se o întreagă revoluÅ£ie  tehnologică .

   MAI REPEDE CA NICIODATÄ‚
   Astăzi, un mesaj poate fi trimis în cealaltă parte a lumii în câteva secunde, folosind sateliÅ£ii ÅŸi legăturile computerizate. Internetul permite tuturor computerelor să-ÅŸi împartă serviciile ÅŸi să comunice direct. Centrele de conferinÅ£e videopermit oamenilor aflaÅ£i la mii de kilometri distanţă să se vadă ÅŸi să vorbească in direct.

   REALITATE VIRTUALÄ‚
   Grafica pe calculator permite experimentarea unor lucruri in realitatea virtuală (RV), care în mod normal nu ar fi posibile. Un set RV este conectat la un calculator, care trimite impulsuri senzoriale spre ochii, urechile ÅŸi mâinile utilizatorului. Mediciii folosesc RV  în chirurgie.


Pentru a vedea tot referatul

CLICK AICI

descarcat de 19 ori

nota totala 4.33

autor: c


Inscriere in newsletter

Referate liceu (1283)

Ultimele cautari