TOATE REFERATELE - ADAUGA REFERAT

Transferul de fisiere in corel draw - Informatica

Vom discuta unele aspecte ale transferului de informaÅ£ie în Corel Draw.Primul lucru pe care trebuie să-l ÅŸtim este că transferul de fiÅŸiere între două sisteme (care de obicei n-au o configuraÅ£ie standard) este greu, aproape imposibil. Chiar presupunând că pe ambele sisteme aveÅ£i aceeaÅŸi versiune de Corel, aproape sigur nu aveti aceleaÅŸi set de fonturi instalate. Când veÅ£i încerca să deschideÅ£i pe un sistem un fiÅŸier Corel care foloseÅŸte fonturi neinstalate pe respectivul sistem, Corel-ul vă va întâmpina cu un mesaj care vă va informa acest lucru ÅŸi vă va cere un substitut pentru respectivul font, după ce a încercat singur să identifice un font asemănător.Rezultatele sunt întotdeauna neaÅŸteptate ÅŸi de cele mai multe ori sunt nesatisfăcătoare.În general, singurul caz în care substituÅ£ia de fonturi este practică, este când aveÅ£i fonturi de acelaÅŸi tip sau de tip asemănător ,dar pentru naÅ£iuni diferite, de ex: Arial cu Arial-Rom sau Arial CE poate chiar Arial Black. Åži atunci totuÅŸi care ar fi soluÅ£iile?
O soluÅ£ie ar fi să folosiÅ£i în lucrările dvs. numai fonturi standard, ca de exemplu Arial, Times New Roman, Courier...etc. Dacă scrieÅ£i doar dări de seamă pe care le faceÅ£i în Corel ca să puteÅ£i să le puneÅ£i chenar de inimioare ÅŸi să le trimiteti pe e-mail ÅŸefei, atunci această soluÅ£ie este viabilă, dar în toate celalalte cazuri vă va limita serios posibilitatea de exprimare grafică.
        O altă soluÅ£ie, ÅŸi în general soluÅ£ia preferată, este următoarea: în momentul când sunteÅ£i convinÅŸi că desenul este gata, convertiÅ£i toate elementele text în curbe.Asta se poate face din meniul Arrange - Convert to curves (Pentru viteză puteti folosi Edit-Select All- Text ÅŸi apoi convert sau Ctrl+Q). Aceasta acÅ£iune va transforma toate caracterele din textul dvs. în curbe închise. Acum puteÅ£i să salvaÅ£i fiÅŸierul (sub un alt nume, obligatoriu) ÅŸi îl veÅ£i putea deschide pe orice alt sistem fără alte probleme legate de fonturi (practic nu mai exista fonturi în respectivul fisier). Åži această metodă are însă inconvenientele ei. În primul rând conversia textului în curbe (presupunând ca aveÅ£i ceva mai mult de două cuvintele) va crea o gramadă de obiecte cu multe noduri care pun probleme în primul rând la afiÅŸare (la computerele din ultimul val poate aceasta nu mai este chiar o problemă), iar în al doilea rând fiÅŸierul este ceva mai mare (cu cd-uri, zipuri ÅŸi modemuri rapide, nici aceasta nu mai este chiar o problemă). Principala problemă ramâne totuÅŸi următoarea: textul nu mai este editabil. Deci, presupunând că aveÅ£i greÅŸeli în text, veti avea două variante: ori fugiÅŸi acasaă să corectaÅ£i ÅŸi veniÅ£i înapoi, ori vă apucaÅ£i să modificaÅ£i textul ca grafică multiplicând caractere ÅŸi mutându-le din stânga-n dreapta (e un chin, dar dacă veÅ£i lucra serios, o să aveÅ£i ocazia).Un alt dezavantaj al acestei metode este faptul că oricine va putea să folosească elementele desenate de dvs. Deci va trebui să folosiÅ£i o altă metodă. În general această metodă este exportarea documentului într-un format bitmap (nu uitati că acum lucraÅ£i vectorial).Har Domnului, Corel-ul are destule formate în care ÅŸtie să exporte. (Dacă nu are atunci înseamnă că la instalare nu le-aÅ£i selectat. Am să spunem câteva cuvinte despre formatele cele mai populare.


Pentru a vedea tot referatul

CLICK AICI

descarcat de 14 ori

nota totala 4.5

autor: c


Inscriere in newsletter

Referate liceu (1283)

Ultimele cautari