TOATE REFERATELE - ADAUGA REFERAT

UNITATEA DE BAZA - Informatica

UNITATEA DE BAZA

1.Microprocesorul
Piesa dreptunhgiulara care efecueaza toate operatiunile aritmetice si logice.
2.Memoria Interna
Are rolul de memorie temporara.
3.Placi de extensie
Se amplaseaza prin intermediul unor sloturi de extensie.
1. Microprocesorul este alcatuit din: Unitatea aritmetico-logica care are rolul de a efectua operatiile aritmetice si cele logice; Unitate de intrare iesire care asigura comunicarea microprocesorului cu celalalte componente a le PC-ului; Unitatea de control are rolul de a coordona intreaga activitate a microprocesorului.
- functioneaza sub controlul unor programe care sunt alcatuite din instructiuni care sunt la randul lor o succesiune de 0 si 1.
2. Memoria Interna este caracterizata pentru capacitatea de a memora. Memoria se reprezinta sub forma unor circuite integrate, care se ataseaza placii de baza. Memoria se extinde la nivelul necesitatilor. Memoria obtinuta se numeste memorie virtuala iar mecanisumul care permite acest lucru se numeste mecanizmul memoriei virtuale.
3. Placi de extensie: a) Placa grafica are rolul de a face posibila afisarea imaginilor pe monitor. Placa grafica are rolul de a transforma imaginea retinuta in memoria video in semnale analogice necesare monitorului pentru a reproduce imaginea.
b) Placa de sunet are rolul de a schimba informatia binara in informatie analogica necesara boxelor pentru a redarea sunetelor.
c) Placa de retea are rolul de a permite mai multor PC-uri sa aibe acces simultan la datele alor mai multor utilizatori, memorarea unica a datelor, etc.
4. Unitatea Floppy permite sa se scrie sau sa se citeasca de pe dischete. Ea se gaseste in unitatea centrala. Orice PC este inzestrat cu o unitate floppy, chiar daca aceasta prezinta niste dezavantaje desi pastreaza date pe dischete , deoarece datele se pot pierde si capacitatea de memorare e foarte mica (1.44Mb).
5. Hard-discul este principalul mijloc de a stoca date si programe. Capacitatea de memorare fiind mult mai mare decat cea pe discheta (de la 10 Mb la 200 Gb). El are un cap de cifre/scriere multiplu se deplaseaza deasupra lor, permitand astfel acesul direct la infomatie.
6. Compact-discul (CD-ul) poate stoca o mare cantitate de informatie (700 Mb). Astazi informatia se livreaza in mare parte pe acest suport (CD-ul). Exista si unitati care scriu CD-uri si unitati care permit scrierea pe CD si citirea acestuia. Unele CD-uri pot fi rescrise.


Pentru a vedea tot referatul

CLICK AICI

descarcat de 60 ori

nota totala 5.5

autor: c


Inscriere in newsletter

Referate liceu (1283)

Ultimele cautari